Ayurveda – Consultanta vedica

ayur1[1]

Lao Thuni a spus: Boala apare la om ca urmare a greselilor si pacatelor pe care el le comite fara sa realizeze esenta lor si fara sa vada adevaratele cauze. Ca urmare, apar bolile. Cauzele lor sunt influientate de bautura, alimentatie, vant, frig, caldura, respiratia-chi, care provoaca boala. Deci, daca oamenii incalca legea si nu traiesc in concordanta cu adevarul, spiritul-shen ajunge intr-o stare in care sufletul-hun se deterioreaza, iar sufletul moare. Iar daca acestea nu exista in forma fizica, devine in stare materiala ca o cochilie goala, deoarece aceasta nu este hranita de seminte Ching-chin si respiratie-chi. Din acest motiv efectele externe ale vantului si frigului pot lovi corpul.

– Ekadashi
In fiecare luna sunt 2 zile speciale care ascund multe secrete despre cum sa atragem energiile pozitive in toate domeniile vietii.

– Bolile si cauzele acestora
In Ayurveda se considera ca radacina bolilor se afla la nivel psihic si mental si ca inainte de a se manifesta in corpul fizic, o afectiune este deja generata la acest nivel. Gandurile si emotiile noastre predominante genereaza atitudini si modul nostru de comportament, mai mult sau mai putin armonios. Atunci cand sunt dizarmonioase, ele se manifesta ca niste „unde seismice” de adancime, care mai tarziu vor declansa un „seism” de suprafata – viitoarea boala. Prin urmare, toate remediile si masurile terapeutice ayurvedice se adreseaza cauzelor profunde ale bolilor si nu simptomelor. Chiar daca uneori actiunea lor este mai lenta, ea este profund transformatoare si lipsita de efecte secundare precum in cazul medicamentelor de sinteza.
Medicina moderna este o medicina simptomatica, multe boli nefiind eliminate complet. In plus, aceasta se datoreaza si unei anumite comoditati caracteristice omului, care il face sa evite modificarea in zonele sensibile ale fiintei sale. Este mult mai usor sa iei o pastila, care are eventual un gust neplacut, dar se inghite cu apa, decat să-ţi modifici un mod de a gandi si o anumita tendinta psihica, adeseori foarte puternica (de exemplu o stare de gelozie sau de furie, care iti va imbolnavi ficatul).
Medicina moderna actioneaza abia atunci cand boala este complet instalata; in Ayurveda accentul este pus pe mentinerea starii de sanatate pe o durata cat mai lunga de timp si mai ales pe prevenirea oricarei forme de boala.

– Despre doshe
Ayurveda opereaza cu cele trei principii vitale fundamentale ( cele trei Dosha-uri) care guverneaza procesul cresterii (anabolism), al mentinerii (metabolism) si al descompunerii (catabolism) si a caror interactiune formeaza tot ce exista in univers. Denumite Vata (spatiu si aer), Pitta (foc si apa) si Kapha (apa si pamant), aceste elemente exemplifica trei tipuri de energii, care actioneaza la toate nivelurile in jurul nostru. Desi influenteaza corpul uman, unul dintre aspecte domina, fiind considerat specificul fiecaruia. Tipologiile umane sunt descrise in cadrul sistemului Ayurveda intr-un mod foarte complex si nuantat, iar cunoasterea acestora ofera nenumarate perspective practice de aplicare in aproape toate domeniile vietii.

– Testarea – pentru determinarea doshelor – fortelor interioare la copii si adulti
– Metode ayurvedice pentru echilibrarea doshelor(fortelor interioare)
– Alimentatie Ayurvedica
– Alimentatie ayurvedica pentru femei
– Elixir al vietii
– Elixirul pentru slabit
– Sanatate cu condimente si mirodenii ayurvedice
– Ora cea mai potrivita pentru cele 3 mese
– Info Ayurveda: muzica Ayurvedica
– Ayurveda pentru femei
– Medicina ayurvedica
Scopul medicinei Ayurvedice este in primul rand acela de a preveni bolile prin mentinerea echilibrului dinamic intre trup, minte si spirit. Corpul omenesc este considerat ca o unitate, un intreg care trebuie vindecat, chiar daca doar o parte a lui este bolnava. Conform principiului sau de baza, omul este capabil sa detina in intregime controlul asupra propriei existente, deci si a vindecarii sale.
– Vindecarea cu mudre
Mudrele pot rezolva orice problema din orice domeniu ale vietii. Mdrele pot debloca calculatorul, pot rezolva defectiunea la telefonul mobil(!)
– Vindecarea cu mantre
– Vindecare prin meditatie

– Panchakarma
– Consultanta vastu(feng shui)
– Jyoti meditatie
– Informatii despre Ayurveda: Carti despre Ayurveda

Daca va doriti o viata sanatoasa, fericita si frumoasa din toate punctele de vedere, faceti cunostinta cu ayurveda.
Sistemul traditional de cunoastere asupra vietii-Ayurveda ajuta fiinta umana sa isi mentina sau sa isi redobandeasca echilibrul prin folosirea unor mijloace naturale variate, puse in practica dupa realizarea unui proces necesar de autocunoastere a specificului individual.
Cunostintele de baza va vor ajuta sa adoptati un stil sanatos de viata, sa obtineti starea de sanatate dorita si sa creati un camin fericit.
Puteti solicita o consultanta, un seminar sau un curs.
Ne puteti contacta pentru mai multe detalii.
Date de contact
angelight68@mail.ru
carmen.oprea1@gmail.com
lioprea@yahoo.com

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *