REIKI – semnificatii

Oamenii au practicat arta punerii mainilor spre vindecare inca de la inceputul timpurilor. Este un instinct natural sa pui mana pe cel ranit, trist sau bolnav. Mamele sunt un exemplu in acest sens – cand copilul este bolnav, ele pun mana pe locul dureros. Această energie vindecatoare universala este cunoscută sub mai multe denumiri: CHI (în China), PRANA (în India), REIKI (în Japonia), DUHUL SFANT (în Crestinism). In toate sistemele de accesare a LUMINII si ENERGIEI VITALE existente, este vorba despre aceeasi energie, indiferent este denumita. Principalele diferente intre sisteme sunt insa reprezentate de modul in care se preia aceasta energie si de modul de utilizare. In qigong, tai chi, tao, energia universala este preluata din atmosfera, de la plante, de la stele, de la rauri si mari. In crestinism este preluata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preotii care au acces direct la sursa universala (Duhul Sfant). In REIKI practicantul are acces direct la ENERGIA VITALA prin conectarea rapida la aceasta cu ajutorul unor simboluri si prin utilizarea atingerii cu palmele.

Cu totii am venit pe acest Pamant pentru a indeplini misiunea SUFLETULUI, iar acesta are prin excelenta dreptul la FERICIRE, IUBIRE si BUCURIE indiferent de sexul, rasa, religia, profesia sau nationalitatea in care ne-am intrupat! Pentru a indeplini aceasta misiune avem nevoie in primul rand de ENERGIE VITALA. Cand avem aceasta energie ne simtim bine, suntem pozitivi si sanatosi si putem materializa dorintele foarte rapid.

Pentru o buna canalizare a acestei energii si pentru ca aceasta sa ne fie de folos la cel mai inalt nivel, sunt necesare doua conditii:

  • Sa fie curata, nepoluata de gandurile proprii sau ale altora
  • Sa curga lin si fara blocaje prin meridianele energetice si prin chakre

REIKI actioneaza prin initiere deschizand punctele de canalizarea directa a ENERGIEI VITALE cu ajutorul unor simboluri. Simbolurile actioneaza asupra fizicului, mentalului si emotionalului prin intentie si credinta, prin conectare si respectarea legilor cosmice niversale.

Initierea REIKI este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universala. Initierea are 3 componente principale: cea fizica prin care maestrul efectueaza un anume ritual, cea energetica prin care se deschid anumiti centrii energetici si se curata meridianele energetice si componenta spirituala prin care practicantul primeste un anumit numar de ghizi de LUMINA, o cunoastrere la nivelul sinelui si daruri de la Divinitiate oferite cu scopul de a evolua si a indeplini misiunea personala pe aceasta planeta.

Cu fiecare initiere primita creste si responsabilitatea maestrului/practicantului fata de el insusi, fata de celelalte fiinte, fata de intreaga umanitate si fata de Divinitate.

Dupa initierea REIKI, poate aparea asa numita criza de vindecare. Ea dureaza in jur de 21 de zile in care trebuie efectuat autotratamentul zilnic. Aceasta criza apare datorita racordarii la o energie de vibratie superioara, care determina purificarea corpului fizic si eliminarea energiilor negative.

Ca si concluzie, REIKI este o cale care te poate conduce la locul dorit daca mergi pe ea cu intelepciune. Este o cale de indeplinire a misiunii SUFLETULUI, de eliberare a blocajelor prin care putem percepe mai clar legile cosmice, singurele menite sa ne ajute sa evoluam, sa indeplinim programul Sufletului si sa aducem energia necesara pentru a transforma informatia (gandul sau cuvantul) in realitate.

REI-KI aduce prin tehnica sa un aport suplimentar de KI si il aduce instantaneu. Chiar daca acest aport difera in functie de persoana, el este oricum considerabil.

KI-ul este energia libera, energia cosmica de care avem nevoie, suportul pe care se bazeaza materializarea realitatii pe Planeta Pamant. Este LUMINA, acea scanteie prin care Divinitatea a creat totul. SA FIE LUMINA! Este prima porunca a Creatorului.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *