Tu, Pământul, Soarele şi Luna

Când eram copil şi mă îmbolnăveam, bunica îmi spunea întotdeauna: « Ai nevoie de aer, vant şi soare ca să te însănătoşeşti. » Mai tarziu, după ce am început să studiez şi să experimentez modul minunat în care suntem întrupati, incredibila legatură energetică dintre corpurile noastre umane şi universul în care trăim, aveam sa realizez cât de înţeleaptă era bunica mea.

Biologic vorbind, suntem făcuţi să fim expuşi la soare pentru a fi sănătoşi şi fericiţi. Din experienţa de lucrător cu lumină, îţi pot spune că lumina plus iubire înseamnă vindecare. Dacă ai o problemă cu un organ, stai în lumina soarelui şi imaginează-ţi cum te umpli cu această energie şi cum o conduci cu dragoste către organul bolnav, cum îl energizezi şi îl vindeci. Cu cât aduci mai multă lumină, cu atât mai bine. Dacă aduci în această ecuaţie credinţa şi rugăciunea sau meditaţia, efectul creşte exponenţial. Poţi invoca orice fiinţa de lumină cu care ai dezvoltat o comunicare: Ingerul Păzitor, Maica Domnului, Iisus, unul dintre Sfintii Arhangheli sau chiar Soarele, Energia Vietii sau pe Dumnezeu Mamă/Tată. Deschide-ţi inima şi lasă-ţi intuiţia să te ghideze.

In templele vindecării din Atlantida, preoţii şi preotesele lucrau cu cristale pentru direcţionarea luminii Soarelui şi a luminii spirituale de la liniile ley către chakrele pacienţilor.

De asemenea, Lumina Soarelui a constituit un tratament vindecător suplimentar, încă din Grecia, Roma şi Egiptul antic, dar şi în alte ţări şi culturi. De exemplu, în Grecia şi Roma, doctorii îşi trimiteau pacienţii la „solaria”, ca să se expună razelor Soarelui. Hippocrates, „părintele grec al medicinei” prescria helioterapia („vindecarea cu lumina solară”) în scrierile sale şi pentru pacienţii săi.

La sfârşitul anilor 1800, medicii tratau tuberculoza prin expunere la Soare, datorită capacităţii soarelui de a ucide bacteriile asociate cu această boală şi cu infecţiile sale conexe.

Multe civilizaţii antice adorau efectiv Soarele. Culturi precum cea aztecă, mayaşă, egipteană, celtică, persană, greacă, romană şi altele, se rugau Soarelui pentru ajutor şi vindecare. Ceremoniile solare adorau soarele pentru forţa sa dătătoare de viaţă. Cele mai importante momente sunt rasaritul si apusul Soarelui.

Răsăritul ne trezeşte chakrele superioare, ne energizează şi ne pregăteşte pentru toată ziua, iar apusul stimulează chakrele inferioare, pregatindu-ne pentru odihna si activitati nocturne, pentru dragostea si linistea din familie sau alaturi de persoana iubită. Acest lucru pare logic, deoarece culorile răsăritului se transforma din culorile calde ale chakrelor inferioare în culorile mai reci ale chakrelor superioare ale cerului albastru de răsărit. Iar apusul face exact contrariul – transformând culorile zilei care corespund chakrelor superioare în culorile calde ale apusului. Astfel, răsăritul stimulează chakrele în sens ascendent de jos în sus (lucru care este perfect pentru energizarea în vederea zilei ce urmează), iar apusul stimulează chakrele în sens descendent, de sus în jos (pentru a ne ajuta corpul să se liniştească după activităţile zilei şi să se pregătească de odihna serii).

Expunerea la răsărit şi la apus ne conectează la ritmurile naturale ale Pământului, lucru care ne ajută să încadrăm mai bine activităţile în timp şi ne sincronizează cu fluxul vieţii. La modul ideal, ar trebui să participăm la răsărit şi la apus stând afară, fără ochelari de soare, astfel încât corpul nostru să poată absorbi pe deplin lumina. Cu toate acestea, chiar contemplarea răsăritului şi a apusului din spatele ferestrelor este mai bună decât deloc.

Pe lângă lumina Soarelui, expunerea la lumina stelelor şi a Lunii contribuie la îmbunătăţirea vieţii şi a sănătăţii.

Ciclurile Lunii au servit de asemenea multă vreme drept repere pentru a şti când să semănăm şi când să culegem recoltele. Aceste cicluri lunare sunt asociate cu fertilitatea şi cu sărbătorirea secerişului, iar acestea la randul lor se corelează strans cu sărbătorile spirituale şi religioase.

In cele trei nopţi cu lună plină (cea de dinaintea lunii pline, cea cu lună plină şi cea care urmează), este foarte energizant si inspirator să faci o baie de lumina lunară. Statul afară în timp ce ne lăsăm scăldaţi de lumina lunii are o incarcatura mistica, reînvie amintirile străvechi ale „căilor de demult” si ne conecteaza la spiritualitate prin intermediul naturii.

Seara de dinaintea Lunii pline – noaptea reîncărcării

Precum un sân care dă lapte, luna aproape plină ne oferă lumina pentru a ne reîncărca cristalele, uleiurile şi corpurile. Pune cristalele şi celelalte articole afară sau în apropierea unei ferestre unde vor fi expuse la maxim la lumina Lunii din timpul nopţii.

Luna plină – noaptea renunţării

Când luna este complet plină, ofera-i orice aspect la care doresti să renunţi. Poţi face acest lucru mental sau prin acţiuni (de exemplu poti scrie lucrurile la care doresti să renunţi, iar apoi să arzi sau sa îngropi hârtia sub lumina lunii pline).

Luna nouă – noaptea manifestării

În nopţile fără lună, energia este propice pentru a-ti manifesta visele şi dorinţele. Mediteaza la dorinţele tale, vorbeste cu luna noua si spune-i care sunt intenţiile tale, sau scrie-le sub formă de afirmaţii (propoziţii pozitive descriind cum ti-ai realizat deja dorinţele). Cere-i lunii noi şi arhanghelului Haniel să te călăuzească în acţiunile tale pentru a manifesta aceste intenţii şi afirma că ele vor acţiona spre binele tau cel mai înalt.

Semiluna – noaptea curajului şi a puterii

Semiluna este simbolizată prin coarnele unui taur şi este un semn de putere. In această seară, hotăraste să mergi mai departe fără teamă. Roagă-l pe arhanghelul Mihail să iţi amplifice curajul de a face paşii necesari pentru a manifesta scopul vieţii.

Lumina stelelor

Lumina stelelor trezeşte imaginaţia şi deschide mintea înaintea somnului. Aceasta permite călătoriilor noastre din timpul somnului să ajungă mai sus şi mai departe în planul astral, ne dă voie să accedem la maeştrii spirituali elevaţi, să îi vizităm pe cei dragi plecaţi din această lume şi ajută subconştientul să rezolve probleme şi să creeze idei noi prin intermediul viselor.

In final, adu-ţi mereu aminte ca noi suntem spirite întrupate pe o planetă minunată care are surse de lumină fizice – Soarele, Luna şi stelele – făcute pentru a ne susţine şi a ne vindeca. Lumina este un instrument care stă la dispoziţia oricui, gratuit. Atunci când aceasta se intrepatrunde cu iubirea, posibilităţile sunt nelimitate.

Misiunea ta este să îţi reaminteşti cum să restabileşti contactul natural cu aceste surse infinite ! Misiunea mea a fost doar să declanşez acest proces în viaţa ta!

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *