Despre afirmațiile pozitive

Afirmațiile pozitive reprezintă o unealtă inteligentă prin care îți poți „păcăli” mintea și egoul să susțină Sufletul și Spiritul în procesul de co-creație a realității pe care o trăiești. Afirmațiile pozitive reprezintă de fapt o modalitate ingenioasă de a te ruga. Un inițiat înțelege că esența materializării oricărei rugăciuni este intenția și contextul energetic prin care cel ce o lansează știe că ea se va împlini încă dinainte de a o rosti. Și asta deoarece inițiatul își cunoaște potențialul creator, îl stăpânește, îl susține și îl experimentează în mod conștient.

Pentru un discipol care nu a ajuns încă în zonele mai extinse de conștiință și se mai luptă prin hățișul valurilor lumii din dimensiunea dualității materiale, afirmațiile pozitive pot reprezenta un punct de pornire pentru deprinderea puterii de a co-crea realitatea.

Cunoști deja regulile de bază pentru o rugăciune sau pentru o afirmație pozitivă. Transmite-o din suflet, cu întreaga ființă, cu dedicare și consecventă și ea va deveni realitate. Nu te descuraja după o singură rugă/afirmație, repetă acest proces zilnic, de nenumărate ori, și el va cobori pe nesimțite din mintea ta în inima ta, va deveni natura ta intrinsecă și atunci îți va deschide cu adevărat poarta către Divinitate și către potențialul tău creator, către trăirea unei vieți minunate, conform viselor și așteptărilor tale.

Găsește însă acel punct în care să te detașezi de ceea ce dorești sa co-creezi, să nu ai așteptări egoiste de la acest proces și să nu îți propui să încalci liberul arbitru al celor din jurul tău sau să lucrezi împotriva legilor divine. Am întâlnit oameni care practică afirmațiile pozitive, citesc cărți de spiritualitate, merg la diferite workshopuri spirituale, participă la inițieri etc, dar în viața de zi cu zi fac tot posibilul să ii controleze pe ceilalți, să își extindă puterea asupra celor din jur, hrănindu-și egoul cu iluzia dezvoltării spirituale. Fără să implici Sufletul și Spiritul în acest proces, fără acea deschidere către esența lucrurilor, prin practicile de gândirea pozitivă poți să nu generezi fluxul dorit, dacă prin ceea ce faci onorezi în continuare o viața plină de lipsuri și limitări. Dacă nu ști sau nu înveți să deschizi ușa în mintea ta către un loc fizic, neurologic (și nu unul mitologic), atunci oricât de multe cuvinte de gândire pozitivă nu vor reuși să transforme Cunoașterea și Inițierea în Realitate, în Adevăr. Nu vor putea fi materializate în plan fizic. Și asta se întâmplă deoarece ușa poate fi deschisa doar atunci când îți controlezi gândirea dintr-o perspectiva mai înalta, când devii conștient(ă) de puterea Creatoare care sălășluiește în tine, pentru ca tu ești Creatorul Realității tale. Prin urmare, Cunoașterea și Inițierea nu pot fi transformate în Realitate, în Adevăr, fără ca tu să deschizi mai întâi poarta mintii ca și loc de conexiune energetică. Ce înseamnă asta?

Citirea afirmațiilor nu te va face iluminat, nu te va face strălucitor, nu va face nimic dacă nu înțelegi ce să pui acolo, în locul creat în mintea ta! Și înțelegerea nu înseamna doar cuvinte! Înțelegerea înseamna să simți și să fii pregătit(ă) cu toată ființă pentru a primi în viața ta ceea ce ai cerut, ceea ce ai creat deja mental!

Vei vedea însă ca aceasta înțelegere vine doar odată cu practica! De aceea, nu lăsa nimic și pe nimeni să te descurajeze! Nu lăsa valurile de negativitate ale societății, ale cunoscuților și ale celorlalte ființe să te afecteze! Încearcă zilnic, în fiecare moment, în fiecare clipă, și astfel vei releva Sfânta Treime care sălășuiește în tine (Mintea, Sufletul și Spiritul) să creeze conștient, asa cum îți dorești tu. Ca să co-creezi, este recomandat să înveți să implici toate cele trei aspecte ale tale în proces.

Aşa după cum te-am obișnuit, îți dau un exemplu haios din viața mea. Era o zi de vară, dimineața devreme, eram la birou și îmi era poftă de un măr. Mă concentrez cu toată puterea mea ca un măr rosu și dulce să apară pe biroul meu lângă mâna dreaptă. Mențin concentrarea pentru mai multe minute, după care un gând îmi apare în minte „Draga mea, trebuie să fii nebună! E imposibil să faci asa ceva!” Și renunț la mica mea creație. Ziua trece cu multe treburi și uit total de micul meu exercițiu. După-amiaza, vine o colegă și îmi oferă o nectarină. Ii mulțumesc și o pun pe birou lângă mâna mea dreaptă, fără să realizez acest detaliu. Mai fac câteva treburi și într-o secundă de vizualizare, zăresc nectarina roșie, exact în locul în care mi-am închipuit mărul, exact în nuanțele respective. Da, am făcut o mică „greșeală”, nu mi-am menținut concentrarea și mărul a devenit nectarină. De asemenea, el nu a apărut chiar în momentul în care mi-l imaginam eu în timpul liniar. Ei și ce dacă? Am făcut un experiment minunat, și știam că data viitoare mă voi descurca mai bine.

Neale Donald Walsch spunea să îți amintești că viața este un proces continuu de creație. În fiecare clipă tu îți creezi realitatea. Dacă alegi ceva, alege-l cu toată puterea, din toată inima. Fii concentrat(ă) pe un singur gând. Axează-te pe ceea ce hotărăști. Mergi înainte! Fii hotărât(ă)! Păstrează o singură părere şi un singur scop, atunci când e vorba de ceva – și nu îți îndepărta gândul de la aceasta până când nu l-ai făcut să devină realitate. Când încontinuu te răzgândești, chiar tu faci ca lucrurile să fie foarte dificile pentru tine. Când “te hotărăști” într-o privință, pui Universul în mișcare. Forțe care sunt dincolo de capacitatea umană de înțelegere – mult mai subtile și mai complexe decât ți-ai putea imagina – sunt angajate într-un proces cu o complicată dinamică, ce face parte dintr-o rețea extraordinară de energii interactive, care cuprinde totalitatea existenței pe care tu o numești viața însăși. Ele sunt, în esență, TU. Recomandarea este ca atunci când ai pus procesul în mișcare, să îl lași să se desfășoare. Rezultatul te poate surprinde într-un mod excepțional!

Cel mai simplu exercițiu cu care poți începe, este să îți întocmești o lista cu toate limitările pe care consideri ca le are viața ta și să le transformi în afirmații pozitive.

Nu sunt sănătos(ă) => sunt sănătos(ă).

Nu îmi place ceea ce fac => îmi place ceea ce fac.

Nu sunt fericit(ă) => sunt fericit(ă). etc.

Apoi, începi să practici procesul descris în acest articol. Lasă aceste afirmații să devina rugăciunile tale zilnice. Lasă-le să existe în mintea, în sufletul și în spiritul tău ca și când ele s-au întâmplat deja pentru tine. Fă-le loc să pătrundă în viața ta. Adaugă energiei creatoare a mintii, pe aceea a vizualizării, a rostitului cu voce tare (de cel puțin 21 de ori zilnic). Folosește orice tehnică creativă, precum scrisul, desenatul, cântatul dacă dorești să te amuzi și să obții rezultate mai eficiente.În această ordine, creația se manifesta cu putere mai mare. Îți recomand să te concentrezi pe un domeniu o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, dacă dorești să îți schimbi serviciul, rămâi focalizat(ă) pe acest domeniu cel puțin 21 de zile, o luna sau mai multe, până realizezi creația respectiva. Fii cât mai specific(ă) cu dorința/creația ta ca să nu pățești ca mine în exemplul cu mărul.

Misiunea ta este să declanșezi experiența creației în viața ta ! Misiunea mea a fost doar să declanșez acest proces în viața ta!

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *