Omul sfințește locul

Pe toată perioada de timp când trăiești pe acest pământ minunat, este important să asiguri o încărcare energetică optimă a spațiului de locuit, indiferent dacă acesta este o garsonieră, un apartament sau o casă la curte, dacă locuiești singur(ă), cu întreaga familie sau cu prieteni. Căminul este locul tău, face parte din tine, poartă amprenta ta energetică și este important să faci tot posibilul ca să creezi o legătură armonioasă cu acesta, pentru ca el să îți întoarcă energiile pozitive în viața de zi cu zi, în toate domeniile, de la carieră și familie, până la călătorii și mentori. De altfel, din cele mai vechi timpuri, toate religiile, culturile și civilizațiile practică ritualuri de curățenie și purificare a spațiului de locuit.

Îți descriu mai jos câțiva pași care te pot ghida în crearea unei relații armonioase cu locuința ta.

Pornește cu o curățenie generala prin care sa te descotorosești de toate lucrurile vechi și pe care nu le folosești, deoarece acestea nu fac decât sa te tina prins(a) în energiile din trecut. De altfel, un principiu important al modului în care funcționează energia Universului este următorul « Dacă îți dorești sa atragi noul în viata ta, prima condiție este sa lași ceea ce este vechi sa plece ». Ai grija ca cel puțin de doua ori pe an sa evaluezi bagajul material al casei tale și sa decizi ce păstrezi și ce lași sa plece.

Încearcă apoi sa aranjezi lucrurile respectând principii care să asigure o circulație armonioasă a energiilor. Îți recomand aici sa apelezi la un consultant feng-shui care sa îți ofere pașii de pornire, să facă măsurătorile necesare și sa îți ofere câteva linii directoare cu privire la cele mai potrivite modalități de amenajare și activare a sectoarelor responsabile pentru diferitele domenii din viata ta. Sau, poți face singur(a) aceste amenajări orientându-te după o carte de specialitate. Ai grija când începi schimbările, sa îți conturezi un calendar al acestora și sa le declanșezi în cel mai optim mod cu putință. Dacă declanșezi prea multe schimbări în mai multe planuri în același timp, s-ar putea să te copleșească.

La un moment dat, după o reamenajare a casei, mă întrebam de ce totul e tern și lipsit de acțiune în viata mea și a familiei. După o analiza mai atenta, am constatat ca sufrageria, care reprezinta locul de manifestare al tuturor locuitorilor unei case, era decorata aproape exclusiv în nuanțe de bej, maro și auriu. Cum intrai, te învăluia somnul instantaneu. Am așezat o simpla cuvertura roșie pe canapea, declanșând fluxurile care au activat energia yang a acțiunii și a dinamismului.

Asigura multa lumina naturala, flori și plante în spațiul de locuit pentru ca acestea te conectează și îți păstrează o minima legătura cu Mama Pământ și Tatăl Soare și cu energia vieții.

Un alt truc, atunci când amenajezi casa, este sa rogi îngerul tău păzitor și îngerul păzitor al casei sa te sprijine astfel încât să decorezi locul într-un mod care sa fie spre binele cel mai înalt al celor care locuiesc acolo. Apoi, cunoști pașii de urmat: te deschizi, devii receptiv la semnele Universului și al îngerilor, și acționezi ca atare. Când mi-am dorit sa schimb lustra de pe hol, nu realizam sub nici o forma ce s-ar potrivi. Am rugat îngerul sa ma ajute, iar la cca o săptămâna am primit în cutia de scrisori un pliant de reduceri la un magazin de mobila. Am mers acolo și imediat ce am intrat în zona lustrelor, am zărit o mica bijuterie, una singura, din cristale, care avea o reducere de 75% (era ultima în stoc). Bineînțeles că se potrivea perfect.

Un alt sfat important este să nu aduci în casa ta energii negative, gânduri negative sau griji de la serviciu. Încearcă să nu vorbești despre acestea sau despre oameni și evenimente care îți displac, pentru ca astfel îi inviți în casa ta și ii lași sa pătrundă în acest loc prin puterea energetica a gândurilor și cuvintelor tale. Cred că nu îți dorești ca musafir de frunte în casa ta o persoană cu care nu ești în relații bune. Păstrează căminul ca pe un sanctuar al tău și al familiei, unde sa poți fi doar tu cu pasiunile tale (citit, gătit, ascultat muzica etc) și cu oamenii pe care îi iubești (familie, prietenii etc).

Asigură-ți un mic colt de meditație și rugăciune (de preferat undeva în mijlocul casei), un colt unde sa te poți regăsi atunci când ești pierdut(a), unde sa te poți reîncărca atunci când ești obosit(a), unde sa te poți bucura de o clipa de liniște, de o muzica buna, de un film frumos sau pur și simplu de o regăsire a energiilor pierdute. Meditând acolo zilnic, îi conferi locului o energie aparte, încărcată de tot ceea ce te reprezinta, este frumos în interiorul tău și îți bucura sufletul și simțurile.

În final, stabilește-ți un ritual lunar de purificare a casei. Il poți face cum crezi de cuviință, prin rugăciune, prin tămâiere, prin aprinderea de lumânări sau bețișoare parfumate, prin aromaterapie,  prin muzica sau boluri tibetane, prin mantre, prin cristale, prin sfeștanie etc.

Eu am învățat de la maestra mea un ritual foarte frumos pe care îl împărtășesc cu tine. Începi prin tămâierea casei pornind de la ușa de la intrare în sensul acelor de ceasornic dacă dorești sa potențezi energiile existente în viata ta sau în sens levogir dacă dorești sa schimbi energiile din viata ta. În timp ce tămâiezi, poți spune o rugăciune, o mantra și te poți gândi ca purifici spațiul. Al doilea tur îl faci stropind cu apa colturile fiecărei camere. Apa o amesteci în prealabil într-un bol cu cojile de la 9 portocale. Ultimul tur îl faci cu un clopot tibetan, bătând din el cu putere în toate colturile casei pentru a trezi energiile la viata. În final, așezi pentru trei zile în mijlocul casei un buchet proaspăt de flori.

Misiunea ta este să înveți sa fii în armonie cu căminul tău!  Misiunea mea a fost doar să declanșez acest proces în viața ta!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *