Energiile neamului

Cu toții suntem urmașii cuiva, și, eventual, strămoșii cuiva. Dacă ai fi un înger cu o pereche de aripi în spate, aripa dreapta ar fi tatăl tău, iar aripa stânga ar fi mama ta. Iar tatăl tău și mama ta, au la rândul lor perechea lor de aripi de înger – bunicii tai. Bunicii au și ei perechea lor de aripi – străbunicii tai. Si asa mai departe, până dincolo de infinit și de creație. Imaginându-te în aceste legături energetice și conștientizându-le, poți realiza ce putere ai de partea ta în aceasta lume, câtă forță și iubire au fost necesare ca totalitatea acestor energii să se concentreze și să dea naștere unui unic și minunat TU.

Fiecare ființă vine la întrupare pe acest pământ cu un scop sau bagaj personal, pe de-o parte, și cu o moștenire genetică de neam, pe de altă parte. Relațiile de rudenie sunt în general bine cunoscute, dar relațiile în cadrul unui neam, prin prisma legăturilor energetice, sunt mai puțin cercetate.

In culturile ancestrale, este cunoscută și conștientizată o orânduială a lumii, o ordine cosmică, care poartă cu sine ritualuri de onorare a străbunilor. Legea genealogică și raportarea la străbuni definesc într-o mare măsură legăturile, drepturile, datoriile și identitățile care structurează ființa umană — atât în cultura, cât și în biografia sa.

Un prim pas – reconstituirea arborelui genealogic – poate începe foarte simplu. În general, pentru a lucra asupra istoriei tale familiale, nu ai nevoie de pregătire de specialitate. Fiecare vine cu ceea ce are la dispoziție. Ai nevoie doar de câteva informații pentru a stabili ce anume ți se întâmplă în prezent și pentru a începe această muncă. În majoritatea cazurilor, pot apărea diferite informații, uneori într-un mod cu totul neaşteptat. Important este să înțelegem că, începând din momentul în care întreprindem o cercetare de analiza genealogică, activăm o memorie care traversează timpul, epocile, evenimentele și care se poate transforma într-o amintire căreia conștiința îi dă sens. Ai nevoie doar să fii pregătit(ă), să fii deschis(ă) și să primești cu detașare, gata să integrezi cu iubire orice informație care vine spre tine.

La nivel mai înalt, fiecare neam prin egregorul său energetic are ca scop evoluția și asimilarea lecțiilor, iar relațiile dintre membrii neamului converg către acest scop, fie că ei conștientizează sau nu. De asemenea, este crucial să înțelegem că energia neamului funcționează ca un întreg, iar orice încercare de excludere sau uitare a unui membru de neam va avea consecințe asupra întregului. De aceea, aflarea de informații de excludere/uitare este vital să fie primită cu mare iubire, smerenie și iertare pentru că acestea sunt părțile din întreg care au nevoie de vindecare energetică.

Fiecare neam, ca orice organism, se reîmprospătează/reinventează cu o anumita ciclicitate. Fondatorul unui neam este întotdeauna un om cu o energie puternică, o forță debordanta, de sex masculin sau feminin. Fondatorul energetic este capabil să lucreze la un nivel intuitiv, ca urmare a cunoștințelor si abilităților dobândite. Descendenții săi pot fi oameni cu o putere normală, care nu știu neapărat cum să lucreze cu energia – dar au aceste abilități înnăscute, transferate de la fondatorul neamului. Când capacitatea fondatorului slăbește, concomitent cu nașterea unei noi ființe care posedă la rândul ei o energie puternică (de obicei mai puternică decât puterea fondatorului energetic), atunci vorbim de continuarea unei noi tipologii sau generații. Genul noii generații este determinat de linia de descendenta pe care a impus-o fondatorul – sursa și succesorul central, alimentat de energia proprie întregii rase. Toate persoanele care fac parte dintr-un neam sunt interdependente subtil și fac schimburi energetice cu fiecare membru. Chiar dacă nu se cunosc personal, există o legătura de neam văzută sau nevăzută, simțită sau nesimțită, conștientizată sau nu. Este un fel de energie redistribuită tuturor membrilor, astfel încât aceștia să supraviețuiască și să devină mai puternici.

Oamenii aparținând unui neam au acces la toate cunoștințele disponibile pentru persoanele care intră sau au fost vreodată parte din neamul respectiv, cu excepția cunoașterii posedate de fondatorul sursă. Blocarea accesului la aceste cunoștințe poate avea loc atunci când interesele generice ale unui neam nu coincid cu interesele unui membru al acestuia. În astfel de cazuri, fie persoana respectivă este lipsită de suport ancestral – fără rădăcini, un proscris – fie un fel de putere subtilă creează un mediu în care persoana respectiva face numai greșeli sau este blocată. Dacă o persoană a încălcat interesele neamului, pentru a-și redobândi sprijinul va trebui să învețe lecția și să își modifice comportamentul de recunoaștere și onorare a întregului neam și a energiilor acestuia.

Secretul de neam

Este tot mai recunoscută și acceptată acum importanța rădăcinilor familiale și mai ales a eșecurilor acestora, a lucrurilor nespuse, a secretelor de familie și a zestrei moștenite din generație în generație, în salturi atât de uimitoare, încât trebuie să fii un adevărat expert pentru a le putea detecta.Fiecare neam poate crea la un moment dat conștient sau inconștient o bula energetică de protecție asupra unor informații/acțiuni care s-au întâmplat și care devin secrete de neam. Protecția se generează perfect justificat atunci când evenimente sau persoane pot pune în pericol însăși existenta neamului respectiv. Misterios sau nu, odată create, aceste secrete devin foarte greu de penetrat și aflat, chiar și de către membrii neamului, fiind nevoie de multa consecvență și deschidere pentru a le afla.

Blestem ancestral și energia implicată

Spre exemplu, o femeie renunță la statut și lucruri materiale, se căsătorește din dragoste, fără a avea însă binecuvântarea familiei și toată viata trăiește cu regretul că familia a renegat-o. După o astfel de căsătorie, viata ei se va schimba și va întâlni tot felul de obstacole, existând chiar posibilitatea ca viitorii copii să se îmbolnăvească. Dacă aceasta femeie nu compensează pentru dezechilibrarea energiei neamului, atunci copiii ei vor fi nevoiți să lucreze pentru a stinge datoria energetică. În cazul în care copiii săi vor stinge datoria, nepoții pot trăi fără încercări majore din partea familiei. Dacă însă copiii au exacerbat eroarea comisa de mamă, nepoții vor avea o viata mult mai severă, deoarece vor avea de recuperat o greșeală cumulată două generații. Dar, în cazul în care copiii au asimilat evenimentele și au restabilit în timpul vieții legătura cu familia, nepoții vor trăi fără povara acestei greșeli.

Căsătoriile din interes pot conduce la o deteriorare a vieții copiilor, în cazul în care unul dintre cei doi soți, având o condiție materiala superioara, îi reduce sau îi refuză dezvoltarea celuilalt.

O soră geloasă pe căsătoria sau iubirea surorii ei cu un anumit bărbat poate da naștere în generațiile următoare unei situații de celibat pe linia feminina, deteriorării vieții de familie sau nașterii de copii urâți.

Se întâmplă adesea ca un copil să nu fie iubit de mamă sau tată, iar acești părinti să îl blesteme sau să îl amenințe cu diferite pedepse și greutăți pentru comportamentul său. Cuvintele ale părinților nu fac altceva decât să formeze un blestem ancestral – „coroana de celibat”, nașterea de copii cu dizabilități de dezvoltare în generațiile ulterioare, cu un potențial energetic maxim al blestemului care se poate manifesta la fiecare a șaptea generație.

Frații care nu se plac reciproc, se urăsc, se învrăjbesc – creează un blestem asupra neamului, ceea ce va conduce la cazuri de alcoolism sau persoane bolnave în generațiile următoare.

În familiile în care există dispute și certuri constante pentru proprietăți, se creează în generațiile următoare predispoziția pentru boli legate de controlul furiei, isterie, boli mintale.

Copiii care își urăsc și își vorbesc de rău părintii, creează un blestem care poate conduce chiar la dispariția neamului.

Există blestemele ancestrale care apar atunci când o persoană sau întregul neam creează în mod constant atacuri energetice puternice sau stări emoționale de intensitate joasă. In aceste cazuri, blestemul ancestral conduce la slăbirea neamului sau chiar dispariția sa.

Blestemul ancestral reduce puterea personală a membrilor unui neam, aceștia nemaiavând oportunități de dezvoltare, reducându-li-se veniturile sau fiind condamnați la singurătate, la lipsa copiilor, afectându-le sănătatea, norocul și succesul. Aceste conjuncturi negative pot apărea în mod singular sau împreună.

Apariția de evenimente inexplicabile în viață

O femeie a decis sa accepte sa lucreze la recepția unei clinici. Două luni mai târziu, clinica s-a mutat în altă zonă și clădirea a fost închisă. Ea își pierde serviciul și suferă din punct de vedere financiar. Aceasta nu a fost prima întâmplare de acest gen din viata ei: ea a trecut prin numeroase momente sau întâmplări prin care toate oportunitățile păreau să ii scape din mâini și să o ocolească. Mama și bunica ei au fost, de asemenea, obligate să muncească din greu întreaga viată. Recent, femeia a descoperit un secret de familie – bunica sa a fost o femeie nobilă și demnă, dar toate încercările sale de a șterge prin comportament ceea ce numim un blestem ancestral nu au reușit. Odată cu aceste descoperiri, femeia a conștientizat blestemul familiei, l-a acceptat fără judecăți și astfel l-a „înlăturat”.

Blestemul neamului, prin programele sale energetice puternice, se dezvoltă în corpul uman blocându-i sau distrugându-i energia proprie. Dacă vă îmbunătățiți propria energie, o armonizați prin evoluția nivelului spiritual și nu comiteți acțiuni care conduc la re-recrearea blestemului inițial, acesta dispare treptat. Un om poate ști rare ori pentru ce motiv a fost activat un blestem de neam, astfel încât pentru a anihila un astfel de blestem strămoșesc e necesar să se comporte conștient în toate aspectele vieții.

Bătrânii spun că de cele mai multe ori pentru testarea și reînnoirea neamului, o data la șapte generații se naște o persoană care este blestemată, dar amintiți-vă că este mai mult de atât. În cazul în care o persoană se schimbă și se comporta corect, blestemul este eliminat. Dar, dacă persoana nu se schimbă profund în interiorul său, atunci blestemul se va “lega” de ea. Dacă păstrezi amintirea întrupărilor anterioare (fie și prin regresii), atunci vei vedea că este necesar în general să lucrezi pe frici și pe cauzele lor, dar și pe schimbare atunci când conștientizezi propriile greșeli.

În general, pentru eliminarea blestemelor de neam, este necesar să te gândești la toate aspectele din viața ta, să le analizezi, să îți amintești, sa onorezi viețile părinților și rudelor până la cea mai îndepărtată, să studiezi greșelile proprii și ale rudelor și să încerci să nu le repeți. Scopul nostru este (re)descoperirea perfecțiunii fizice și spirituale proprii, angajamentul față de propria viață. Dacă ești o persoană cu energii armonioase și puternice, iubitoare și plină de compasiune, poți anihila orice blestem sau program negativ. Pentru atingerea păcii și armoniei interioare, amintește-ți să meditezi, să te conectezi cu natura și să (re)găsești  scânteia divină în toate ipostazele vieții.

Blestemul de neam se poate anihila cu ușurință în cazul în care o persoana se comportă corespunzător sau se poate accentua în cazul în care o persoana continuă să comită aceleași fapte pentru care el sau strămoșii au fost blestemați. Nu condamna și nu jigni pe strămoșii care au primit un blestem, doar  analizează detașat pentru a înțelege cauza acestuia și găsește puterea de a ierta! De asemenea, este bine sa nu vorbești foarte mult sau public despre un blestem ancestral pentru că astfel ii dai acestuia energie sa crească și să devină mai puternic. Poți vorbi cu persoane competente, dar foarte atent si într-o conversație privată.

Amintește-ți  ca un neam puternic și unit își protejează rudele și le ajuta. Este recomandat să te întâlnești cu rudele ori de cate ori aveți ocazia, în zile de sărbători sau aniversari de naștere, să celebrați împreună și sa aduceți omagiu întregului neam.

Exercițiu de onorare a energiilor neamului

Retrage-te intru-n loc drag, liniștește-te, închide ochii și respiră de câteva ori adânc. Vizualizează ni spatele tău, de-a dreapta și de-a stânga, și conștientizează energia părinților tăi și legătura puternică dintre ei și tine. Apoi, mergi mai departe cu câmpul imaginației și vizualizează în spatele fiecărui părinte, bunicii tăi; în spatele fiecărui bunic, pe străbunicii tăi, pe stră-bunici, pe stră-stră-bunici. Si tot asa, mergi cu imaginația cât de departe poți și pe măsura ce avansezi, simți cum energia din spatele tău devine tot mai puternică și mai luminoasă, se transformă într-o pereche de aripi de înger, mari, frumoase și maiestuoase.

Rămâi în aceasta energie până simți că ea se stabilizează într-o sfera perfect echilibrată, armonioasă, inundata de lumină strălucitoare. Este sfera magică a energiei neamului tău, darul tău cel mai de preț în aceasta viata. Oferă-ți câteva momente să o observi, să o inunzi cu iubire, să o onorezi cu respect și să ii mulțumești pentru că te-a creat. Dacă simți ca anumite părți ale sferei au nevoie de mai multă atenție, iubire și energie de echilibru, oferă-le aceste daruri și insistă atât cât este necesar pe aceste părți. Pe măsură ce faci acest exercițiu, observă cum sfera devine tot mai strălucitoare și îți inundă și ea la rândul ei câmpurile.

Dacă dorești un sfat, un mesaj, o îndrumare, un sprijin de la sfera de energie a neamului tău, roagă-o să te ajute să primești ceea ce ai nevoie.

In final, mulțumește-i cu iubire și recunoștință și plasează-o în centrul inimii tale. Poți repeta acest exercițiu timp de 21 de zile sau ori de câte ori simți să o faci.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *