Cum poți comunica cu forțele naturii și cum poți primi ajutor de la acestea

În antichitate, focul, apa, aerul și pământul erau considerate forțele de bază ale naturii, principiile fundamentale ale vieții. În esoterismul occidental, lucrul cu cele patru elemente este în mod tradițional punctul de pornire pe calea dobândirii măiestriei spirituale, deoarece acestea stau la baza materiei și a oricărui lucru manifestat în acest plan. În vremurile trecute, oamenii comunicau adesea cu forțele naturii, mult mai des decât în zilele de astăzi. În prezent, este mai ușor de făcut acest lucru pentru cei care au case la țară sau la curte.

Comunicarea cu elementele nu este doar utilă, ci și necesară, chiar vitală deoarece omul este o parte integrantă a naturii și nu trebuie să se îndepărteze de „rădăcinile” sale.

Atunci când comunicăm puțin sau deloc cu elementele naturii, vor exista întotdeauna energii stagnante  în corp și vom experimenta o deteriorare a sănătății sau probleme/provocări pe care nu le putem rezolva. Elementele au calitatea de a umple fiecare persoană cu energia necesară vieții, eliminând orice parte negativă din ea. Comunicarea cu toate elementele ajută, de asemenea, la echilibrarea și armonizarea propriei energii.

Comunicarea cu pământul

Este ușor să comunici cu elementul pământ. Trebuie doar să vizitezi natura mai des – acolo unde puterile sale se manifestă cel mai mult. Este util să lucrezi cu solul, să-l ții în mâini sau să mergi pe el desculț(ă). În acest fel, are loc schimbul de energie necesar – pământul preia energia negativă pe care ai acumulat-o și, în același timp, îți oferă energia sa. De asemenea, îți poți crește puterea personală, rugând pământul să te ajute.

Pentru a scăpa de probleme cu ajutorul acestui element, exista un ritual – la finalul fiecărei luni calendaristice, sapă o groapă în pământ și poveste-i toate problemele/necazurile de care dorești să te debarasezi. Apoi astup-o și plecă  fără să te uiți înapoi. Desigur, acest lucru ar trebui făcut departe de casă și într-un loc nepopulat. Te poți conecta cu pământul mai des dacă dorești să te împământezi în viață – să stai mai ferm pe poziție, să fii mai încrezător în sine, mai puternic din punct de vedere moral, mai stabil. Pământul oferă această fiabilitate în viață, un sprijin de încredere, energia stabilității. Acest lucru ajută nu doar la menținerea sănătății mai mult timp, ci și la prelungirea vieții. Oamenii care lucrează pe sol rămân energici, rezistenți și capabili de efort fizic mare. Sunt mai calmi, mai echilibrați, au o atitudine mai sobră și mai rezonabilă față de viață și iau decizii corecte.

Comunicarea cu apa

Comunicăm cu elementul apă în fiecare zi, chiar de multe ori. Însă apa din conductele orășenești nu este în întregime naturală – conține o mulțime de impurități străine și este tratată. Cea mai utilă este desigur apa din surse naturale – un râu, un lac, un pârâu, o mare, un ocean. Acolo își are valoarea dătătoare de viață. Apa curentă este de ajutor în special pentru eliminarea energiilor negative, a informațiilor negative.

În esoterismul occidental, următoarea practică este larg răspândită – atunci când treci pe un pod peste un râu sau stai pe malul acestuia, poți povesti apei problemele tale. În general, este util să te gândești doar la probleme atunci când traversezi peste un râu, lăsându-le în urmă. Te poți „plânge” de necazuri și atunci când te speli cu apa curentă de la robinet – ea le va transporta prin canalul de scurgere. Multor oameni le place să cânte la duș. Acest obicei este desigur, plăcut și pozitiv, dar în același timp îți poți „spăla” din greșeală bucuria din viață. Este însă recomandat să reflectezi asupra durerilor tale la duș. De asemenea, când facem curat în casă, cu ajutorul apei „spălăm” negativul din ea, negativ care se acumulează regulat împreună cu resturi și praf.

Scăldatul în apă, în special în izvoare naturale curgătoare oferă forță unei persoane, o umple de energie proaspătă. Energiile apei te ajută să devii mai flexibil(ă) emoțional, mai curgător(oare) în viață, te ajută să suporți mai ușor dificultățile, să le tratezi mai calm și mai înțelept. Poți chema apa în ajutor, vorbindu-i în cuvinte. Oricărui element i te poți adresa în cuvinte, cu voce tare sau mental, așa cum te adresezi unei ființe vii.

Comunicarea cu focul

Mulți dintre noi nu comunicăm cu acest element. Puțini au sobe și șeminee în casă, de exemplu. Există, desigur, surse indirecte de foc, precum aragazul sau alte aparate de uz casnic care se pot încălzi – fierul de călcat, uscătorul de păr etc. Ca și in cazul celorlalte elemente, este necesar să comunici în mod regulat cu focul viu. Astfel, poți aprinde lumânări. De acest lucru vei beneficia și tu și casa ta, deoarece focul „arde” energiile negative.

Elementul foc, ca toate celelalte elemente, curăță foarte bine energia unei persoane și îi conferă, de asemenea, putere. Energiile arzătoare fac ca o persoană să fie mobilă și flexibilă, iar conștiința sa să fie ascuțită. Focul trezește într-o persoană vigoare, activitate, poftă de viață și pasiune în afaceri, iar în comunicarea cu acest element, poți să te eliberezi de probleme prin arderea lor.

Una dintre cele mai cunoscute tehnici – la finalul lunii calendaristice, notează-ți problemele pe o bucată de hârtie și arde-o. Acest ritual slăbește puterea lor. Dacă repeți procedura de mai multe ori, acestea vor dispărea complet. Problemele minore se pot „arde” imediat.

O poți face chiar și fără o bucată de hârtie, prin tehnica povestirii – vorbește focului despre tristețea ta și roagă-l să o ardă, să o transmute.

Comunicarea cu aerul

Puterea aerului este cunoscută de noi toți. Fără aer, nu există viață deloc, pentru că nu ar exista respirație. Este util să ieși în aer liber cât mai des posibil, nu doar pentru a respira aer proaspăt, ci și pentru a-ți ventila propria energie. Este deosebit de folositor să stai în natură, la aer curat. Și acest element ne purifică energia, ne oferă ușurință, mobilitate, viteză de reacții. Dacă ai o problemă, alege o zi cu vânt și ieși afară pentru a o „ventila”. Sunt mari șanse să o „pierzi” – vântul va sufla și ea se va împrăștia în spațiu. Poți merge la o intersecție pustie într-o astfel de zi și poti povesti vântului despre necazul tău – el il va duce departe.

În final, îți reamintesc imensa beneficitate pe care o au copacii pentru viață – curăță aerul, fac o barieră pentru zgomotul urban, ne încântă privirea, fac umbră vara și mențin zona caldă iarna, creează o perdea de protecție împotriva vântului puternic, în timp ce asigură oamenilor o sănătate mentală și emoțională mai bună. Așa cum pot transforma dioxidul de carbon în oxigen, la fel pot transforma fluxul energetic al unui loc și al unei persoane. Copacii cu coroane mari și multe frunze verzi oferă o stare de calm senzorial, pe când cei în culori vii, cu forme, texturi naturale și arome proaspete aduc o stare de relaxare și îndepărtează gândurile supărătoare sau grijile. Plimbările prin spatii verzi reduc tensiunea arteriala, îmbunătățesc acuitatea mentala, stimulează memoria și reduc sentimentele de anxietate.

Orice modalitate de conectarea cu elementele naturii este de folos – de la mersul desculț în iarbă, statul întins pe jos, pana la contemplarea peisajelor, a copacilor și plantelor, atingerea sau chiar îmbrățișarea lor. Dacă vrei să scapi de negativitate, ar trebui să îmbrățișezi aspenul, dacă ești extenuat de putere și energie mergi lângă un stejar, mesteacăn sau pin. De asemenea, poți găsi un copac (de preferință sa fie mai mare decât tine) și îi poți povesti o durere, o încercare prin care treci; poți merge sa vorbești cu el 21 de zile consecutiv.

Toate aceste tehnici sunt foarte simple și la îndemână, te invit să le practici și să simți conexiunea cu fluxul vieții!

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *