Dorințele nerealizate

Există un proverb african care spune că „dorinţa nesatisfăcută deschide porţile neliniştii.” 

La nivel psihologic, dorinţele nesatisfăcute reprezintă izvoare din care se alimentează fantasmele, iar fiecare fantasmă reprezintă la rândul său o imagine ireală de corectare a unei realităţi nesatisfăcătoare. Urmând acest fir logic, putem conștientiza importanța dorințelor nesatisfăcute asupra noastră, iar cu cât intensitatea acestora este mai mare, cu atât impactul lor asupra noastră crește.

Corpul este acea parte a fiintei care susține expresia fizică/materială a Eului, el se însărcinează să exprime inconștientul, respectiv să descarce frici sau frustrări reprimate. Dacă în raport cu nevoile vitale, Eul este constrâns să le îndeplinească, în raport cu dorințele acesta are o libertate nelimitată.

Din punct de vedere energetic, dorințele noastre neîndeplinite planează într-un spațiu eteric, precum un reziduu care este alimentat cu energia noastră. De aceea, este important să avem o igienă periodică a acestora.

Ritual de despărțire/detașare de dorință(e)

  1. Așează-te confortabil, într-un loc retras și conectează-te cu respirația și corpul tău; pe măsură ce respiri, adâncește-te într-o stare de calm și pace.
  2. Treci apoi în revistă dorințele tale din prezent și cere ghidare pentru a determina o dorință asupra căreia dorești să lucrezi.
  3. Respiră, detașează-te de dorință – o poți învălui într-o sferă de lumină, apoi o poți proiecta înafara ta, urmând să o observi ca și când nu îți aparține.
  4. Privește dorința cu curiozitatea unui copil, încearcă să înțelegi ce anume a provocat-o (poate un program din familie sau din societate, poate un eveniment din trecutul tău, poate o emoție sau o nevoie).
  5. După ce o analizezi cu detașare și calm, determină dacă această dorință îți mai servește sau nu acum.
  6. Dacă răspunsul este negativ, alege să renunți de ea, să o lași să plece. Pe parcursul procesului, învăluie-te cu iubire și lumină – este în regulă să te răzgândești, este în regulă ca o dorință să nu îți mai servească; viața este în continuuă schimbare, tu ești mereu diferit(ă).
  7. După ce ai eliberat dorința, respiră și adu-ți înapoi energia investită în dorința respectivă. Reintegrează această energie în chakra inimii.

Dacă pe parcursul meditației, descoperi că dorința este reală și adevărată pentru tine, o poți revizui cu detașare. Învăluie-o din nou cu lumină și iubire și trimite-o în Univers, cu intenția de a se materializa.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.