Arta vindecării

“Încercarea de a elimina simptomul fără a lucra la eliminarea cauzei care a stat la baza producerii lui este inutilă. De îndată ce puterea voinței îți va slăbi, simptomul va reveni.” – Louise Hays

Vindecare reprezintă refacerea sănătății unei ființe suferinde sau a unui organ bolnav prin îngrijire, prin tratament, lecuire, tămăduire, alinare,  liniștire, chiar mântuire. Eliberarea de orice suferință – fizică, psihologică sau morală,  și eliminarea unei stări afective aduc cu sine starea de vindecare.

Dacă încercăm să împărțim metodele de recuperare umană, putem distinge mai multe abordări de bază. Este important ca fiecare dintre ele să fie înțeleasă pentru ca fiecare dintre noi să accesăm holistic resursele de vindecare.

Procesul natural de vindecare

În vremurile antice, nu exista conceptul de boală cronică, o persoană fie își activa toate forțele și învingea boala, fie murea. Cu toate acestea, în toate triburile din India, Egipt, Peru, Europa, Asia, Yucatan există ritualuri de conectare cu energia vieții, ritualuri izvorâte dintr-o înțelegere și un respect față de aceasta – aura umană este prezentă în cele mai vechi civilizații, confirmând faptul că energia este într-adevăr nucleul vieții.  Un ritual precum colectarea energiei vieții (ka, prana, chi, ik etc) într-un mini-egregor comun, care este apoi folosită de membrii întregului trib este des întâlnit.

Tratamentul cu diverse plante, minerale și alte elemente din natură

Vracii sau Șamanii au credința că fiecare ființă vie are propria sa forță și energie, iar orice energie poate la rândul său, dacă este direcționată corect, să ajute și să vindece. Pe acest principiu, o plantă sănătoasă, va oferi vindecare celui care o folosește.

Însă doar utilizând-o, nu va exista nicio transformare a cauzei care a provocat suferința bolii. În acest tip de tratament, Șamanul este mijlocitorul, investigând despre cauzalitatea bolii și facilitând conștientizarea odată cu pregătirea remediului.

Tratamentul cu medicamente

Această metodă de tratament se bazează pe influențarea simptomelor, adică a efectului cauzelor la nivelul corpului fizic. De exemplu, într-o răceală, corpul uman crește temperatura corpului pentru a lupta cu cauza, iar medicamentele utilizate suprimă această funcție a organismului și introduc o substanță externă pentru a lupta, de exemplu, cu o infecție a corpului.

Voltaire spune că arta medicinei constă în a distra pacientul în timp ce natura vindecă boala.

Asistența psihologică

Această metodă presupune călătoria în zonele mental-emoționale ale conștiiței prin care se sondează programele care conduc la psiho-somatizarea bolilor în corpul fizic. Vindecarea presupune inversarea procesului care ne-a îmbolnăvit și acceptarea în primă instanță a bolii sau a organului bolnav. Într-o etapă ulterioară, se recurge la puterea imaginației și prin tehnici specifice (vizualizare, jurnal, hipnoză etc), pacientul modifică imaginea organului bolnav ca fiind complet vindecat sau schimbă progamul de auto-sabotare într-unul de susținere. Odată terminat acest proces, îl oferă subconştientului care-l acceptă ca atare și declanșează mecanismele vindecătoare interioare.

Vindecarea spirituală

Acest proces oferă cea mai profundă formă de vindecare, o transmutare completă a suferinței. Ea utilizează conceptul de spirit vindecător pe care fiecare om îl posedă înlăuntrul său ca dar de la Dumnezeul creator. Religii diferite, precum creştinismul, budismul, islamismul, taoismul, iudaismul, hinduismul practică vindecarea prin meditație/rugăciune folosind energia divină accesibilă în stările înalte de conștiință. Cu ajutorul acesteia, se înțelege cauza profundă a bolii și aceasta se transformă într-o nouă atitudine a omului față de lume, o experiență de viață acumulată și integrată.

O vindecare holistică este o adevărată artă care aduce cu sine starea de echilibru în întreaga ființă. Ea presupune totodată cunoașterea și aplicarea tuturor metodelor disponibile – atât a celor care se adresează corpului fizic, cât și a celor care se adresează părților emoționale, mentale și spirituale din noi.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *