Despre activarea Dharmei

DHARMA[1]Dupa cum am povestit, atunci cand am inceput sa cuprind din punct de vedere spiritual notiunea de destin, primele mele ganduri au fost indreptate spre caile posibile si accesibile de activare a dharmei, un destin pozitiv pe care sa il las mostenire copilului si nepotilor mei si tuturor celor care vor urma dupa mine. Primele cautari ale mele si ale sotului meu au fost catre modul in care puteam schimba destinul si karma de neam. Am constientizat trecutul si neamul din care veneam, le-am acceptat cu respect, insa am decis sa ne concentram pe ceea ce putem schimba, respectiv pe noi, prezentul si viitorul nostru. Asa cum a spus Ghandi, “daca vrei sa schimbi lumea, incepe cu tine.”

Deoarece Dumnezeu iti ofera acces la cunoastere in funtie de gradul de deschidere pe care il manifesti la un moment dat, intentia de schimbare a declansat o puternica succesiune de evenimente care sa m-au condus catre raspunsurile cautate intr-un mod minunat. Era probabil in destinul meu sa se intample.

Maestra mea de la vremea respectiva mi-a spus simplu “Karma se poate sterge cu fapte bune”. Astfel, am inceput un ritual zilnic simplu, pe care sa il pot urma oricand si pe care il impartasesc cu dragoste in randurile ce urmeaza.

Rugaciunea este cel mai puternic si sigur mod de a comunica cu Dumnezeu. Poti formula absolut orice simti, crezi, visezi, iti doresti sau speri in relatia dintre tine, lume si Dumnezeu. Ovidiu Argeseanu recomada sa gasim modalitatea proprie de a avea o relatie directa cu Dumnezeu, iar eu cred cu tarie ca rugaciunea este o unealta minunata pentru a construi aceasta relatie. Poti vorbi cu Dumnezeu, cu Sfanta Treime, cu Maica, cu Iisus, cu Arhanghelii, cu Sfintii sau cu orice entitate de lumina cu care te simti apropiat(a) si cu care rezonezi mai bine. Poti vorbi cu ingerul pazitor si ii poti cere ajutorul pentru ca el este lasat de Dumnezeu sa te ajute neconditionat. Sau poti folosi mantrele. Maestra mea mi-a transmis cateva mantre foarte puternice pe care le folosesc in orice imprejurare si oricat de des: “Eu Totul Pot”, “Dumnezeu ma iubeste, Dumnezeu are grija de mine”, “Aum”, rugaciunea inimii “Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul”, “Sunt prezent(a) Aici si Acum”. Iti poti folosi propria imaginatie sa creezi orice rugaciune si sa o transmiti Universului. Transmite-o din suflet, cu intreaga fiinta si cu dedicare si consecventa si ea va deveni realitate. Nu te descuraja dupa o singura rugaciune, repeta acest proces zilnic, de nenumarate ori, si el va cobori pe nesimtite din mintea ta in inima ta, va deveni natura ta intrinseca si atunci iti va deschide cu adevarat poarta catre Divinitate si catre trairea unei vieti minunate, conform viselor si asteptarilor tale.

Imbratiseaza zilnic cel putin o om, un copil, un animal sau o planta si spune-i “Te iubesc” si “Multumesc”. Iubirea, multumirea si recunostinta sunt cele mai frumoase energii declansatoare in cadrul Creatiei.

Fapte bune! Ofera permanent din ceea ce ai dobandit (bunuri materiale, cunostinte, putere vindecatoare, bucurie, speranta, putere de munca, talent artistic, buna dispozitie, iubire, vorbe frumoase) si Universul iti va intoarce gestul inzecit.

Umorul si buna dispozitie – maestrul Cezar Culda spunea ca trebuie sa ajungi pana in punctul in care sa ai un zambet permanent pe fata. Imi aduc aminte de o framantare de-a mea, respectiv cum se impaca umorul (pe care eu il am din plin) cu calea unui cautator spiritual. Am primit raspunsul la aceasta intrebare intr-un mod surprinzator.

Trezirea mea spirituala s-a declansat cu adevarat intr-o calatorie cu  avionul, aproape de cer, cand citeam Conversatii cu Dumnezeu a lui Neal Walsch. Citeam cu interes raspunsul lui Dumnezeu la intrebarea daca are umor. Acesta a fost “Bineinteles, doar Eu am inventat umorul”. Si exact in acel moment, pilotul, cu un aer mucalit de prezentator sportiv, a anuntat “Avem o problemuţa cu rotiţa de aterizare, vom avea o micuţa intarziere, dar cat timp survolam aeroportul, puteţi admira minunatul apus de soare si nici nu veti simti cum trec minuţelele.” Desi ceilalti pasageri ramasesera stupefiati, eu am izbucnit in ras. Bineinteles, problemuţa s-a rezolvat destul de rapid si nu am avut nici o intarziere, dar imaginea apusului respectiv de soare nu o voi uita niciodata!

In final, sper si iti doresc din tot sufletul sa gasesti si tu forta interioara care sa declanseze aceste cautari! Cu siguranta ai declansat-o déjà daca citesti acest articol! Pentru restul drumului, trebuie doar sa te lasi purtat(a) de valul si energia vietii si raspunsurile vor veni spre tine!

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *