Cursuri și inițieri în Sistemul Seichim în 7 nivele

Seichim este un sistem de medicină vibrațională dezvoltat de-a lungul a mii de ani în Egiptul antic. Este un sistem holografic în care simbolurile conțin întregul, iar energia folosită în cadrul sistemului are ca bază de inspirație energia zeiței egiptene a vindecării și medicinei Sekhmet. In limbajul egiptean Sekhem înseamnă Putere Divină. In timpul nostru, sistemul Seichim derivă din practica maestrului Patrick Ziegler, care a luat contact cu această energie printr-o experiență mistică personală avută în Camera Regelui din interiorul marii piramide din Egipt. Câteva elemente importante ale sistemului le-a primit de asemenea de la Christine Gerber, profesor de Teologie și cercetător în știința Noului Testament de la Universitatea din Hamburg, care a obținut la rândul ei, acces prin channeling doar la cele patru consoane (SKHM). Întâlnim astfel mai multe variante de scriere – Seichem, Seichim, Sekhem sau Sekhmet. Printre cele mai potrivite traduceri și interpretări se numără Forța Vitală sau Puterea Spirituală, ceea ce duce cu gândul la Sursa Universală, deși energia este numai asemănătoare, dar nu identică aceleia din Reiki.

Seichim în 7 nivele reprezintă dezvoltarea ulterioară a modelului,  fiind un sistem de vindecare care operează cu energia luminoasă a vieții – un instrument de transformare – folosit pentru (auto)tratament, dar și pentru accelerarea dezvoltării spirituale personale.

Cele 7 nivelele ale sistemului, acordajele și simbolurile proprii, cât și cele suplimentare, sunt specifice pentru Seichim. Evoluția de-a lungul nivelelor reprezintă un proces blând care deschide energetic ființa la toate nivelele corpului fizic, mental și emoțional pentru experimentarea contopirii cu Universul.

Este energia identificată de Patrick Zeigler în vechile temple egiptene, utilizată de marii preoți străvechi sau amplificată pur și simplu acolo datorită efectului de piramidă. De asemenea, este posibil ca Patrick Zeigler să fi fost un vindecător într-o viată anterioară, care în viața prezentă și-a dorit și a încercat cu toată credința să-și recapete forța vindecătoare, spune Stephen Comee, Master/Teacher in diferite linii de Reiki, Seichim & Sekhem, Fondator/Preşedinte al Centrului East Wind de Vindecare Holistică & ISTARA (International Seven-Star Reiki Association – Asociaţia Internaţională a Reiki de 7-stele).

Energie Seichim este o energie fină, delicată, capabilă să inducă ușor stări modificate ale conștiinței (SMC), ea lucrând în special asupra sufletului (inima, chakra a IV-a). Iar când sufletul este deschis și plin de energie divină, ne (auto)vindecăm și deschidem calea armoniei, iubirii și a fericirii în viata noastră. Cu cât devenim mai plini de iubire și compasiune (frecventa ideală a vieții), cu atât se dezvoltă mai rapid intuiția interioara și ajungem la iluminare. Sistemul este conceput pentru a ne conduce către (re)trăirea Unității Cosmice, fiecare nivel fiind o treaptă către propriul suflet și către Univers.

Patrick Zeigler a fost de asemenea inițiat în dansul-rugăciune al sufismului mistic (zikir, dhikr), integrat și utilizat în Seichim în cadrul anumitor meditații.

Cei care s-au ocupat de evoluția sistemului – în special Tom O’Seaman și Ken Lowry – au adus simboluri suplimentare, dar și principii si simboluri Reiki (Patrick Zeigler însuși a devenit maestru Reiki prin inițierea primita de Barbara Rey Weber ), Reiki fiind un catalizator al dezvoltării sistemului Seichim.

Până la a fi o terapie, o artă a vindecării altora, Seichim ne permite redescoperirea ființei perfecte care suntem prin conștientizarea Căii Maestrului, prin armonizarea și echilibrarea corpurilor fizic, mental, emoțional și spiritual.

Structura cursului:

  • Gradele 1 – 4 (practicant): 12 ore (o zi și jumătate)
  • Gradele 5 – 7 (Maestru): 12 ore (o zi și jumătate)

Vă aștept cu drag să parcurgem împreună aceste învățături.

Namaste!

Liviu Oprea, Grand Master Reiki

Pentru mai multe detalii și pentru înscrieri, trimiteți un mail pe adresa angelight1@yahoo.com sau office@eutotulpot.eu

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *