Cum poți comunica cu forțele naturii și cum poți primi ajutor de la acestea

În antichitate, focul, apa, aerul și pământul erau considerate forțele de bază ale naturii, principiile fundamentale ale vieții. În esoterismul occidental, lucrul cu cele patru elemente este în mod tradițional punctul de pornire pe calea dobândirii măiestriei spirituale, deoarece acestea stau la baza materiei și a oricărui lucru manifestat în acest plan. În vremurile trecute, oamenii comunicau adesea cu forțele naturii, mult mai frecvent decât în zilele de astăzi, având astfel o legătură mai puternică cu viața.

Comunicarea cu elementele nu este doar utilă, ci chiar vitală, deoarece omul este o parte integrantă a naturii și nu trebuie să se îndepărteze de „rădăcinile” sale.

Atunci când comunicăm puțin sau deloc cu elementele naturii, vor exista întotdeauna energii stagnante  în corp și vom experimenta o deteriorare a sănătății sau probleme/provocări pe care nu le putem rezolva. Elementele au calitatea de a umple fiecare persoană cu energia necesară vieții, transmutând aspectele negative și aducând echilibru și armonie.

Comunicarea cu pământul

Este deosebit de ușor să comunici cu elementul pământ. Trebuie doar să ieși în natură – acolo unde puterile sale se manifestă direct. Este folositor să lucrezi cu solul, să-l ții în mâini sau să mergi pe el desculț(ă). În acest fel, are loc schimbul de energie necesar – pământul preia energia negativă pe care ai acumulat-o, iar în același timp, îți oferă energia sa și îți amplifică puterea personală.

Pentru a scăpa de probleme cu ajutorul acestui element, există un ritual – la finalul fiecărei luni calendaristice, sapă o groapă în pământ și poveste-i toate problemele/necazurile de care dorești să te debarasezi. Apoi astup-o și pleacă fără să te uiți înapoi. Desigur, acest lucru ar trebui făcut departe de casă și într-un loc nepopulat. Te poți conecta cu pământul mai des dacă dorești să te împământezi în viață – să stai mai ferm(ă) pe poziție, să fii mai încrezător(oare) în tine, mai puternic(ă) din punct de vedere moral, mai stabil(ă). Pământul oferă această fiabilitate – un sprijin de încredere, energia stabilității. Acest lucru ajută nu doar la menținerea sănătății mai mult timp, ci și la prelungirea vieții. Oamenii care lucrează pe sol rămân energici, rezistenți și capabili de efort fizic susținut. Sunt mai calmi, mai echilibrați, au o atitudine mai sobră și mai rezonabilă față de viață și iau decizii corecte.

Comunicarea cu apa

Comunicăm cu elementul apă în fiecare zi, chiar de multe ori. Însă apa din conductele orășenești nu este în întregime naturală – conține impurități și este tratată. Cea mai utilă este desigur apa din surse naturale – un râu, un lac, un pârâu, o mare, un ocean. Acolo își are valoarea dătătoare de viață. Apa curentă este de ajutor în special pentru eliminarea energiilor negative, a informațiilor negative.

În esoterismul oriental, următoarea practică este larg răspândită – atunci când treci podul peste un râu sau stai pe malul acestuia, poți povesti apei problemele tale. În general, este util să te gândești doar la probleme atunci când traversezi un râu, ritualul simbolizând faptul că le lași în urmă. Te poți „plânge” de necazuri și atunci când te speli cu apa curentă de la robinet – ea le va transporta prin canalul de scurgere. Multor oameni le place să cânte la duș. Acest obicei este desigur, plăcut și pozitiv, dar prin intermediul său, îți poți „curăța” din greșeală bucuria din viață. În schimb, este recomandat să reflectezi asupra durerilor tale la duș, pentru că ele vor fi spălate.

Scăldatul în apă, în special în izvoare naturale curgătoare te revigorează și te umple de energie proaspătă. Energiile apei te ajută să devii mai flexibil(ă) emoțional, mai curgător(oare) în viață, te ajută să suporți mai ușor dificultățile, să le tratezi mai calm și mai înțelept. Poți chema apa în ajutor, vorbindu-i în cuvinte. Oricărui element i te poți adresa în cuvinte, cu voce tare sau mental, așa cum te adresezi unei ființe vii.

Comunicarea cu focul

Mulți dintre noi comunicăm puțin sau deloc cu acest element. În multe case nu mai există sobe sau șeminee ci doar surse indirecte de foc, precum aragazul sau alte aparate de uz casnic care se pot încălzi – fierul de călcat, uscătorul de păr etc. Ca și în cazul celorlalte elemente, este necesar să comunici în mod regulat cu focul viu, aprinzând lumânări de exemplu. De acest lucru vei beneficia și tu și casa ta, deoarece focul „arde” energiile negative.

Elementul foc, singular sau împreună cu celelalte elemente, curăță foarte bine energia unei persoane și îi conferă, de asemenea, putere. Energiile arzătoare te ajută să fii mobil(ă), flexibil(ă) și să ai conștiința ascuțită. Focul trezește vigoarea, acțiunea, pofta de viață și pasiunea în viață sau afaceri, iar în comunicarea cu acest element, te poți elibera de probleme prin arderea lor.

Una dintre cele mai cunoscute tehnici este ca la finalul lunii calendaristice să îți notezi problemele pe o bucată de hârtie și să o arzi, deoarece acest ritual slăbește puterea lor. Dacă repeți procedura de mai multe ori, acestea vor dispărea complet, iar problemele minore se pot „arde” imediat.

O poți face chiar și fără o bucată de hârtie, prin tehnica povestirii – vorbește focului despre tristețea ta și roagă-l să o ardă, să o transmute.

Comunicarea cu aerul

Puterea aerului este cunoscută de noi toți. Fără aer, nu există viață deloc, pentru că nu ar exista respirație. Este util să ieși în aer liber în natură, cât mai des posibil, nu doar pentru a respira aer proaspăt, ci și pentru a-ți ventila propria energie. Acest element ne purifică energia, ne oferă ușurință, mobilitate, agilitate, viteză de reacții. Dacă ai o problemă, alege o zi cu vânt și ieși afară pentru a o „ventila”. Sunt mari șanse să o „pierzi” – vântul va sufla și ea se va împrăștia în spațiu. Într-o astfel de zi, poți merge la o intersecție și poti povesti vântului despre necazul tău – el îl va duce departe.

În final, îți reamintesc imensa beneficitate pe care o au copacii pentru viață – curăță aerul, fac o barieră pentru zgomotul urban, ne încântă privirea, fac umbră vara și mențin caldură iarna, creează o perdea de protecție împotriva vântului puternic, în timp ce asigură oamenilor o sănătate mentală și emoțională mai bună. Așa cum pot transforma dioxidul de carbon în oxigen, la fel pot transforma fluxul energetic al unui loc și al unei persoane. Copacii cu coroane mari și multe frunze verzi oferă o stare de calm senzorial, pe când cei în culori vii, cu forme, texturi naturale și arome proaspete aduc o stare de relaxare și îndepărtează gândurile supărătoare sau grijile. Plimbările prin spatii verzi reduc tensiunea arteriala, îmbunătățesc acuitatea mentala, stimulează memoria și reduc sentimentele de anxietate.

Orice modalitate de conectare cu elementele naturii este de folos – de la mersul desculț în iarbă, statul întins pe jos, până la contemplarea peisajelor, a copacilor și plantelor, atingerea sau chiar îmbrățișarea lor. Dacă vrei să scapi de negativitate, ar trebui să îmbrățișezi aspenul, dacă ești extenuat de putere și energie mergi lângă un stejar, mesteacăn sau pin.

Te invit să găsești un copac care de preferință să fie mai mare decât tine și să îi povestești o durere, o încercare prin care treci, timp de 21 de zile consecutiv și vei experimenta ceva miraculos – copacul îți va oferi sprijin de încredere și soluții pentru a trece peste provocarea respectivă.

Toate aceste tehnici sunt foarte simple și la îndemână, te invit să le practici și să simți conexiunea cu fluxul vieții!

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *