4 niveluri ale feminității

„Feminitatea nu înseamnă doar farduri, coafuri stilate şi haine moderne. Ea este împodobirea divină a umanităţii. Îşi găseşte expresia în puterea femeii de a iubi, în spiritualitatea, delicateţea, strălucirea, sensibilitatea și creativitatea sa, în farmecul său, dar și în graţia, bunătatea, demnitatea şi tăria sa interioară.’’ James E. Faust

Orice femeie posedă un ansamblu de trăsături care definește specificul caracterului său – feminitatea sa.

Se poate întâmpla ca în exterior o femeie să pară foarte feminină, dar să fie singură pentru că nici un bărbat nu poate trăi alături de ea. Există și cazuri contrare în care o femeie aparent neatractivă emană un puternic magnetism.

Este important să abordăm feminitatea într-un mod holistic și matur, respectiv prin alinierea aspectelor sale interioare cu cele exterioare. Paralela cu cele patru niveluri ale vieții umane ne poate ajuta în acest sens:

  • Nivelul fizic – include tot ce ține de corpul nostru fizic.
  • Nivelul emoțional – cuprinde tot ce are legătură cu relațiile noastre ; este corpul emoțiilor și dorințelor, sentimentelor și experiențelor.
  • Nivelul intelectual – conține cunoștințele, abilitățile, atitudinile noastre mentale ; este corpul minții și al gândurilor, reflectând credințele noastre.
  • Nivelul spiritual – reflectă relația cu Dumnezeu, direcția vieții și sensul acesteia ; este corpul conștiinței și oferă viziunea asupra lumii.

1. Feminitatea la nivel fizic

În primă instanță, acesta reflectă modul în care privim în exterior, dar și modul în care ne arătăm lumii. Există o mulțime de elemente pe care le putem analiza pentru a (re)descoperi și a pune în valoare feminitatea fizică.

Ce haine purtăm? Cât de feminine sunt ? Ne subliniază silueta? Cât de mult păstrează ele energia feminină?

Care este starea pielii noastre? Este luminoasă, îngrijită, curată ?

Ce fel de relație avem cu părul? Este sănătos, bine îngrijit, aranjat?

Avem bijuterii, accesorii? Știm să le purtăm astfel încât să ne completeze imaginea? Ce fel de încălțăminte purtăm?

Care este starea sănătății corpului nostru, mai ales în partea feminină?

Ne îngrijim de silueta noastră? Se spune că cea mai feminină parte a feminității este talia, ceea ce înseamnă că o femeie ar trebui să aibă întotdeauna o talie bine conturată.

Cum ne mișcăm, cum mergem? Mișcările noastre curg lin și atractiv?

Cum vorbim? Cât de plăcută este vocea noastră pentru noi înșine și pentru cei care ne ascultă?

De asemenea, nivelul fizic al feminității include modul în care creăm spațiul din jurul nostru.

Știm să gătim și să punem dragostea în mâncare?

Știm cum să creăm o atmosferă plăcută în casă? Știm cum să creăm confort?

Știm cum să menținem curățenia și ordinea în limite rezonabile?

2. Componenta emoțională a feminității

Deoarece acest nivel este legat de relații, este important să îi acordăm atenție continuuă fiind foarte dinamic și complex.

Ne înțelegem pe noi înșine? Cunoaștem nevoile și dorințele noastre? Știm cum să le comunicăm celor dragi despre asta?

Îi înțelegem pe ceilalți sau suntem complet absorbiți de noi? Înțelegem că ceilalții au la rândul lor dorințe și aspirații?

Știm să vedem nevoile cuiva drag? Știm să facem distincția între dorințe și nevoi? Le oferim celor dragi ceea ce au nevoie?

Știm să ne distrăm, să oferim plăcere în relații?

Știm să-i slujim pe cei dragi? Știm să cerem și să primim?

Știm să iertăm și să cerem iertare?

Știm să-i acceptăm pe cei dragi cu toate caracteristicile lor?

Avem slujbe creative, suntem capabile să rezolvăm creativ probleme și situații?

Știm să îi susținem, să îi inspirăm pe cei dragi, în special pe bărbați?

Cum construim relații cu lumea? Încercăm să câștigăm dragoste? Sau credem că toată lumea ne datorează ceva?

Condamnăm pe alții, ne plângem, îi criticăm? Înmulțim negativitatea în lume sau creștem cantitatea de bunătate și lumină?

Avem relații puternice și calde cu părinții noștri? Suntem recunoscătoare pentru darul vieții și pentru tot ce ne-au dăruit?

Recunoaștem personalitatea copiilor noștri sau încercăm să ne afirmăm prin ei, să ne realizăm visele prin ei?

Avem o legătură bună cu neamul nostru, cu strămoșii, cu energia ancestrală? Ne cunoaștem strămoșii și le putem fi recunoscătoare?

Știm să mulțumim, să spunem cuvinte amabile și calde? Știm să acceptăm cadouri, complimente, recunoștință de la alții? La urma urmei, a primi este la fel de important ca a da.

Știm să deschidem inimile celor dragi? Știm să vorbim despre sentimentele noastre fără a răni sentimentele altei persoane?

Știm cum să ne descifrăm sentimentele? Știm cum să le trăim? Sau le blocăm?

Trăim cu inima sau cu rațiunea? Știm să simțim sau doar să gândim fără oprire?

Știm să iubim și să transmitem iubire ? Știm să acceptăm dragostea de la cei care ni-o dăruiesc?

Cum se simt oamenii după ce au comunicat cu noi? Insuflăm încredere?

Este necesar să ne adresăm aceste întrebări dacă dorim să ne dezvoltăm feminitatea și să o lăsăm să strălucească în lume.

3. Feminitatea intelectuală

La acest nivel, s-ar putea naște întrebarea dacă inteligența și feminitatea sunt compatibile. Există percepția generală că o femeie nu ar trebui să dea dovadă de prea multă inteligență, însă nimic nu este mai neadevărat.

Adevărata feminitate este înțeleaptă. Cunoștințele unei femei sunt de natură practică, este crucial ca ea să știe ce să facă, cum și când să facă. Ea trebuie să știe ce să spună și cum, când să vorbească și cu cine, să dea dovadă de foarte multă diplomație și tact.

Bunele maniere sunt de asemenea fundamentale – adevărata feminitate știe să se comporte în societate, fără prefăcătorie. Pur și simplu nu pune întrebări incomode oamenilor, nu este agresivă, nu rănește.

Există de asemenea o relație dependentă cronologic și energetic pe care o femeie este important să o cunoască – ea se supune mai întâi tatălui care i-a dat viață, apoi soțului, apoi fiului adult, ceea ce înseamnă că ea știe cum să aibă încredere și să transfere responsabilitatea, luarea deciziilor către principiul masculin.

Vorbește astfel încât să fie plăcut să o asculți și evită disputele deoarece dintr-o dispută nu se naște adevărul, iar disputele distrug relațiile. Scopul principiului feminin este acela de permite celorlalți să fie cine sunt.

O femeie se dezvoltă ușor practicând profesii în industria frumuseții, educației, design, economiei de familie, creativității sau artelelor.

4. Feminitatea spirituală

La acest nivel, rolul nostru este să înțelegem că facem parte dintr-un întreg, că suntem interconectați unul cu altul și că fiecare om are un scop înalt. Căteva întrebari ne pot sprijini să contemplăm asupra nivelului de feminitate spirituală pe care îl posedăm.

Suntem recunoscătoare puterilor universului pentru tot ceea ce ni s-a dat deja? Sau cerem mereu câte ceva?

Știm cum să ne încredem în puterea destinului? Înțelegem că viața știe cel mai bine ce să ne ofere și când? Sau ne luptăm tot timpul cu ea?

Știm să ne rugăm – sincer și din inimă? Știm cum să ne deschidem inima către puterile superioare?

Știm cum să ne rugăm pentru cei dragi, o facem regulat? Înțelegem că, în loc să ne îngrijorăm pentru cineva, este mai bine să ne rugăm pentru el? Avem determinarea interioară și generozitatea pentru astfel de rugăciuni?

Înțelegem că oamenii au cel mai mult nevoie de iubire atunci când merită cel mai puțin? Știm să iubim în astfel de situații – în boală, în sărăcie, în tristețe, în greșeli?

Ajutăm oamenii din jurul nostru? Înțelegem că Dumnezeu nu are mâini în afară de ale noastre ?

Suntem angajate în acțiuni de caritate – cel puțin într-o anumită formă?

Doar urmărind șirul de întrebări din această listă și realizăm că avem de făcut o muncă susținută, care ne conduce spre dezvoltare și maturitate. Nu avem de făcut altceva decât să ne deschidem inima, să o lăsăm să se topească în iubire, să învață să dai și să primești dragoste.

Feminitatea nu poate fi parțială, ci doar un întreg armonios pe toate cele patru niveluri. Ea există fără îndoială. Oricine o privește și ori de câte ori se întâmplă, efectul va fi același – va reflecta total și autentic femeia. Chiar dacă are o dispoziție proastă sau plânge. Chiar dacă face o greșeală sau doar învață să reacționeze corect. Chiar dacă tocmai își începe călătoria și nu este ușor pentru ea.

Dezvoltându-ne simultan la toate cele patru niveluri, ajungem la integritate, armonie, maturitate.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.